Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Двуцветни сладки

Двуцветни сладки

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

450 гр.брашно
50 гр. фино бадемово брашно
200 гр.пудра захар
4 жълтъка
1/2 портокал (само кората)
1 ч.л. канела
2 ванилии
1 голямо пакетче масло (250 гр.)
3-4 суп.лъжици какао

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Двуцветни сладки

Пресяваме брашното с пудрата захар, канелата и ванилията и към тази суха смес добавяме бадемовото брашно и разбитите жълтъци. Настъргваме кората на портокала и също добавяме към сместа. Ако ви допада някакъв друг аромат може да добавите лимонова кора, есенция, ром и т.н. Маслото нарязваме на малки парченца и добавяме постепенно. При разбъркването му с другите съставки се получават трохи като за маслено тесто. Щом го омесите добре на кухненския плот, маслото ще се стопи от температурата на ръцете ви и ще се получи много меко, плътно и наистина ароматно тесто. Според оригиналната рецепта, тестото увито във фолио трябва да престои за два часа в хладилник, но аз го оставям понякога и за цяла нощ. Ако ви остане тесто може да го замразите и да направите сладки, когато например ви изненадат гости.

В половината тесто добавяме какаото и омесваме докато се оцвети равномерно. Когато дойде моментът за изпичане на сладките, изваждаме тестото от хладилника и го разточваме на две кори с дебелина около 0.5 мм. С помощта на по-голяма формичка изрязваме сладки от двете кори, а след това с по-малки формички изрязваме други фигурки от вече изрязаните сладки. Разменяме вътрешната част на сладките и поставяме внимателно в отворчетата. Така получаваме двуцветни сладки. С помощта на шпатула поставяме внимателно готовите сладки в тава, в която предварително сме поставили хартия за печене. Печем в загрята фурна (около 200 градуса) за около 7-8 мин, (може и повече в зависимост от фурната ). Задължително внимаваме да не препечем сладките или дори да допуснем краищата им да покафенеят, защото това ще навреди не само на визията им, но и ще промени вкуса им. Когато леко се втвърдят, изважадаме от тавата и оставяме да изстиват върху решетка.


Продукти: брашно, бадемово брашно, пудра захар, яйца, портокал, канела, ванилия, краве масло, какао

Тагове: Рецепти за Коледа, Рецепти за Нова година

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Коледни бастуни
Коледни сладки
Коледни сладки с какао

Последни статии

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар14 Декември 2015
Рада Иванова
Страхотно изглеждат!Скоро ще ги направя!



Ако желаете, може да сложите линк към Двуцветни сладки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама