Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Домашноточен тиквеник с орехи

Домашноточен тиквеник с орехи

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

800 г. брашно
1 с.л олио
1 щипка сол
400 мл. вода
1 с.л оцет - за меко тесто
1 тиква цигулка
захар бяла кристална - по 3-4 с.л на лист
2 ч.ч орехи
1 пакетче канела
олио - по 2 с.л за напръскване на всеки лист

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Домашноточен тиквеник с орехи

Почистваме тиквата от кората и семките, най-добре да е тип цигулка. Настъргваме на едрото ренде тиквата в голяма тава. Почистваме орехите и ги смиламе на машинка за мелене. Пресяваме брашното в дълбока купа. Слагаме вътре водата. Добавяме 1 щипка сол, 1 с.л оцет и 1 с.л олио. Набрашняваме  плота, върху който ще работим. Замесваме меко тесто. Доомесваме го много добре върху плота след това. Делим го на топки. Слагаме топките върху набрашнена кърпа и ги завиваме. Всяка топка я разточваме с помоща на дълга тънка точилка на голям тънък лист. Слагаме в купичка бяла кристална захар и 1 пакетче канела за аромат. Разбъркваме. Трябва да имаме предвид, че на един лист трябва да се поръсят 3-4 с.л захар. До нас си слагаме и бутилка с олио, за да ни е под ръка също като ръсим. На един лист около 2 с.л олио отива. Разточваме първата топка на голям лист. Като я сложим на масата и почнем на точим с точилката набрашняваме леко топката, за да не лепне. Като разточим листа, ръсим с тиква, после със захар с канела и накрая с орехи. Поръсваме с олио около 2 с.л равномерно. Орехите и захарта са приблизително количество и може да се коригират според желанието. Навиваме на руло. Краищата трябва да са равни, излишното от кората се изрязва при необходимост. Така правим и с другите продукти. Редим рулата едно до друго в тавата на фурната. В една тава могат да се наредят по 5 рула. Тавата трябва да е намазана с олио и посипана леко с брашно. Като сложим рулата им капваме по малко олио. Печем в загрята на 180 градуса фурна. Вадим ги след като се опекат и зачервят добре. Режем на парчета с остър нож.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Домашноточен тиквеник с орехи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама