Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с риба » рецепта Домашно суши със сьомга

Домашно суши със сьомга

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia.bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

250 г ориз за суши
2 с.л. оцет
1 с.л. захар
1/2 ч.л. морска сол
пушена сьомга
5 листа нори (морски водорасли, сушени, печени и предназначени за приготвяне на суши рулца)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измийте ориза много добре (водата трябва да остава бистра след допира с него) и го оставете да се отцеди за 1ч. (аз нямах търпение и не съм го отцеждала толкова, и без това после пак се добавя вода). Сварете ориза в 300 ml вода за 15 минути при затворен капак на тих огън. Оставете го още 10 минути без да отваряте капака на изключен котлон. Смесете оцета, захарта и солта. Изсипете сварения ориз в дървена купа и напръскайте със сместа. Разбъркайте с дървена лъжица.

Върху рогозка сложете прозрачно домакинско фолио и отгоре една кора нори с лъскавата страна надолу. Отгоре с влажни пръсти разстелете 6 с.л. от сварения ориз (височина максимум 1 см). Върху него сложете пушената сьомга. Навийте на руло кората и я завийте във фолиото. Така пригответе и останалите кори. Нарежете всяко руло на 6 части.

Приятно е, макар и да не сме свикнали с вкуса, който придават корите нори.


Продукти: ориз за суши, оцет, захар, морска сол, пушена сьомга, нори

Тагове: Японска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Зеленчуково `суши`

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Домашно суши със сьомга


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear