Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Домашни карамелизирани фъстъци

Домашни карамелизирани фъстъци

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia.bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400 гр. сурови фъстъци
1/2 чаша кафява захар
3 с.л. мед
4 супени лъжици краве масло, нарязано на парчета
1/4 лъжичка сол
1/4 лъжичка сода
 2 ванилии

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разпределете ядките в тава върху хартия за печене. Загрейте фурната на 250 С.

Смесете кафявата захар, меда, маслото и солта в тиган за сос. Пуснете котлона на средна температура. Бъркайте, докато захарта се смеси и оставете да заври. Сместа трябва да ври около 4 минути, без да я бъркате. След това махнете тигана веднага от котлона, добавете ванилията и содата и разбъркайте енергично.

Веднага изсипете сместа върху ядките и разбъркайте, за да може всеки фъстък да се покрие добре със сладкия сос.

Печете карамелизираните ядки, като разбърквате на всеки 10 минути. Готови са, когато сместа започне да потъмнява (при мен за около 20 минути).

Извадете ядките и ги разпределете върху дъното на тава за печене, покрита с фолио. Оставете и да изстинат. След това ги разчупете, защото ще има и такива, които са се слепнали при печенето.


Продукти: фъстъци, ядки, кафява захар, мед, краве масло, сол, сода, ванилия

Тагове: Бързи рецепти, Лесни рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Карамелени орехи

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Домашни карамелизирани фъстъци


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear