Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Домашна торта с троен крем

Домашна торта с троен крем

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За блата:
5 яйца
5 суп.лъж. кристална захар
4 суп.лъж. пудра захар
1 бакпулвер
1 ванилия
2 суп.лъж. десертно нишесте
8-9 суп.лъж. брашно

За кремовете:
100 г меко краве масло
3-4 суп.лъж.пудра захар
2 яйца
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
3-4 суп.лъж. захар
1 ванилия
около 2 суп.лъж. брашно
1 пакетче суха сладкарска сметана
1 лъж.какао

За сироп:
захар и вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Домашна торта с троен крем

За блата разбиваме белтъците със захарта, а после добавяме жълтъците, нишестето, ванилията, бакпулвера и брашното. По желание може в част от тестото да добавим какао, за да стане шарено. Изпичаме блата в кръгла форма, намазана с масло и поръсена с брашно.

За кремовете разбиваме меко краве масло с пудра захар. Другият крем приготваме, като слагаме 1 ч.ч. прясно мляко да заври. Отделно разбиваме 2 яйца с 1/2 ч.ч. пр.мляко, 3-4 суп.лъж.захар, 1 ванилия и около 2 суп.лъж. брашно. Така получената яйчна кашичка изливаме при топлото мляко с непрекъснато бъркане и варим до сгъстяване на крема, като разбъркваме периодично. Оставяме да се охлади.

През това време разрязваме блата на три части и сиропираме със захарен сироп от карамелизирана захар и вода. Изстиналият яйчен крем смесваме с масления. С част от така получения крем, намазваме долния блат. Останалият крем смесваме с разбита според указинията на опаковката сладкарска сметана. С половината от този крем намазваме втория блат. Третият блат покриваме с останалия крем, смесен с какао. Украсяваме тортата с плодове.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Аватар27 Септември 2012
Десислава Трифонова
Няма нищо по-хубаво и вкусно от домашното! :)
Аватар23 Юни 2012
Надя Недева
Сигурно е била много вкусна, ще я опитам :)
Аватар22 Юни 2012
Шери Курт
Чудесна е!



Ако желаете, може да сложите линк към Домашна торта с троен крем


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама