Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Домашен локум

Домашен локум

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

750 г захар
1,5 л вода
250 г нишесте
сок от 1 лимон
ванилия
бадеми, лешници или орехи
кокосови стърготини за овалване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Домашен локум

Захарта се стопява в 1,250 л вода и се прецежда. Останалата вода се налива постепенно в нишестето, като се бърка непрекъснато. Прецежда се през тензух и се налива в разтворената захар, като се бърка с дървена лъжица. Сместа се поставя на огъня и след като заври се добавя лимонов сок. Локумът е готов, когато капка от него в студена вода стане на топче. Орехите, бадемите или лешниците се препичат на фурна, обелват се и се поставят нарязани на две малко преди да се свали сместа от огъня. Излива се в тава, избърсана с памук, натопен в олио. Като изстине, се нарязва на квадратчета, които се овалват в стърготините.


Продукти: захар, вода, нишесте, сок от лимон, ванилия, бадеми, лешници, орехи, кокосови стърготини

Тагове: Вегетариански рецепти, Постни ястия

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар18 Април 2012
Шери Курт
Пшенично.
Аватар02 Април 2012
Radka Petrova
Идеална рецепта, но искам да разбера какво е нишестето - натурално, пшенично или десертно царевично.



Ако желаете, може да сложите линк към Домашен локум


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама