Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Домашни мезета » рецепта Домашен кашкавал

Домашен кашкавал

Разпечатай

от готварската книга на Живка Андонова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 литра прясно мляко
4 с.л. сол
15 капки мая за сирене
1 с.л. лимонена киселина

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Прясното пляко се слага да се вари, щом заври се слага солта и се вари 5 минути. След това 15 капки мая за сирене, ври още 10 минути. Накрая лимонената киселина, ври още 15 минути, докато е топло се изсипва в тензух и се притиска хубаво (2 часа) после се слага в хладилника. След 2 дни е готов за консумация.


Продукти: прясно мляко, сол, мая за сирене, лимонена киселина

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Любими храни на хората от зодия Дева

Любими храни на хората от зодия Дева

Някои хора отделят повече време на своето хранене от други. Представителите на зодия Дева са скромни личности, които приемат храната като потребност и не се впечатляват от скъпи блюда.
още »

Топ 5 на високо-мазнинните храни

Топ 5 на високо-мазнинните храни

През последните години се засилва тенденцията да се консумират високо- мазнинни храни, в комбинация с ниско количество на въглехидрати.
още »

Яжте шоколад за интелект и стабилни нерви

Яжте шоколад за интелект и стабилни нерви

Хората, които ядат шоколад поне веднъж на ден, са демонстрирали по-добри резултати на тестовете за когнитивни способности от тези, които го консумират рядко.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Домашен кашкавал


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама