Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Домашни мезета » рецепта Домашен кашкавал
Домашен кашкавал

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
4 литра прясно мляко
4 с.л. сол
15 капки мая за сирене
1 с.л. лимонена киселина
Прясното пляко се слага да се вари, щом заври се слага солта и се вари 5 минути. След това 15 капки мая за сирене, ври още 10 минути. Накрая лимонената киселина, ври още 15 минути, докато е топло се изсипва в тензух и се притиска хубаво (2 часа) после се слага в хладилника. След 2 дни е готов за консумация.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`
Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »
Изкусителни рецепти за кафе за Коледа
Коледа е изпълнена с добре познати аромати и кафето е един от тях. Световноизвестната компания Lavazza приветства коледния дух и доказва колко лесно можем да превърнем кафето в още по-изкусителна напитка.
още »
Финладия пусна хляб с насекоми
От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »
Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!
За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите връзка към Домашен кашкавал
От форум:
От друг сайт: