Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Домашни мезета » рецепта Домашен кашкавал

Домашен кашкавал

Разпечатай

от готварската книга на Живка Андонова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 литра прясно мляко
4 с.л. сол
15 капки мая за сирене
1 с.л. лимонена киселина

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Прясното пляко се слага да се вари, щом заври се слага солта и се вари 5 минути. След това 15 капки мая за сирене, ври още 10 минути. Накрая лимонената киселина, ври още 15 минути, докато е топло се изсипва в тензух и се притиска хубаво (2 часа) после се слага в хладилника. След 2 дни е готов за консумация.


Продукти: прясно мляко, сол, мая за сирене, лимонена киселина

Добави към любими рецепти Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks



Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


Ако желаете, може да сложите връзка към Домашен кашкавал


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я



реклама