Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Добруджанска кавърма

Добруджанска кавърма

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет точени кори за баница (от по-дебелите домашни)
150 гр. сирене
150 гр. извара
1 ч.чаша кисело мляко 4,5%
1 ч.чаша прясно мляко
1 кофичка сметана заквасена (200мл)
125г масло
5 яйца

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Добруджанска кавърма

Тавата се намазва с масло. Взема се кора и ако е кръгла се подгъват малко двата и края, за да стане правоъгълник. Всяка кора се намазва с разтопено масло, посипва се със смес от сиренето и изварата и се надипля дато хармоника. Поставя се в тавата и така се процедира докато свършат корите. Прави се заливка от останалите продукти. След като се залее с нея баницата се поставят бучки от останалото масло. Пече се до зачервяване.


Продукти: кори за баница, сирене, извара, кисело мляко, прясно мляко, сметана, краве масло, яйца

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »

 Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Диетологът Шон Уилкинсън твърди, че желанието за някаква храна в повечето случаи показва, че се нуждаем от отделни минерали или хранителни вещества.
още »

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Британски изследователи са доказали, че консумацията на определена храна преди лягане може да стимулира метаболизма.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар08 Септември 2018
tony marinov
Класическа закуска за Добруджанския край. Много вкусно се получава. Някои и казват баница-хармоника. Интересна интерпретация е рецептата със слагане на заквасена сметана и извара. Оригиналната кавърма не се прави със заквасена сметана и извара. Само кори, яйца, сирене, мляко-кисело и прясно или само кисело.



Ако желаете, може да сложите линк към Добруджанска кавърма


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама