Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Добруджанките на Марияна

Добруджанките на Марияна

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч кисело мляко
1/2 ч.л хл. сода /гасим я в млякото, но може да капнем и капка оцет/
 2 яйца
1/2 масло /за бучване отгоре/
 2 1/2 -3 ч.ч брашно пресято бяло тип 500
1/2 кубче мая, разтворена в малко топла водичка
щипка сол
щипка захар
1 ч.ч сирене, натрошено, по-сухичко
сусам, може и микс от ким и сусам

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Добруджанките на Марияна

Объркваме всичко, можем да ги оставим да втасат като ги направим на топчета. Стават по бухнали с маята, не миришат на сода.

Намазваме тава с олио. Намазваме си ръцете с олио и взимаме от сместа, правим топчета, нареждаме с разстояние, защото ще се надигнат, бучваме отгоре парченце от маслото.

Поръсваме със сусам или микс. Печем на 180 градуса. Топли ги хапваме.


Продукти: кисело мляко, хлебна сода, яйца, краве масло, брашно, мая, сол, захар, сирене, сусам, ким

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Добруджанки
Добруджански топчета

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (5)


Аватар01 Декември 2013
Az-gotvia.bg
Изпробвах ги и цялото семейство ги хареса ! Много лесни и вкусни!
Аватар19 Ноември 2013
Диана Димитрова
Страхотни са!
Аватар19 Ноември 2013
Илияна Димова
Много ми харесват!
Апетитно!
Аватар16 Ноември 2013
Даниела Иванова
супер....



Ако желаете, може да сложите връзка към Добруджанките на Марияна


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама