Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Джоланче със зеленчуци

Джоланче със зеленчуци

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 свински джолан
4 скилидки чесън
4-5 стръка магданоз
50 гр. меко масло
черен пипер
червен пипер
сол
1 с.л. зехтин
горчица
лимонов сок
бяло вино
500 гр. картофи
200 гр.бамя
200 гр.грах
200 гр.зелен боб
1 морков

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Джоланче със зеленчуци

Забърква се смес от чесъна, нарязан на ситно, магданоза, парченцата масло, черния, червения пипер, солта и зехтина и с нея се шпикова джоланът. Парчето месо се обтрива с горчица, малко червен пипер, черен пипер и сол. Полива се с лимонов сок, маринова се в бяло вино с малко водичка и се оставя да престои така 5-6 часа. Пече се в предварително загрята фурна 2 часа на 200 градуса под фолио. След час и половина се повдига фолиото, намазва се обилно с масло и се добавят зеленчуците отстрани, овкусени със сол, черен пипер, червен пипер и малко чесън на прах.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Августиада 2025 – Фестивал на виното и културното наследство

Августиада 2025 – Фестивал на виното и културното наследство

Традиционният за Стара Загора Фестивал на виното и културното наследство Августиада 2025 ще проведе тринадесетото си издание през тази година на 26, 27 и 28 септември. И този път изложението се организира на открито на Античната улица в центъра на Стара Загора.
още »

Суперхраните на есента: Тиква, кестени и нар – как да ги включим в ежедневния режим

Суперхраните на есента: Тиква, кестени и нар – как да ги включим в ежедневния режим

Есента е идеалният сезон да укрепим имунитета и да презаредим енергията си преди зимата. Сред най-полезните сезонни продукти изпъкват тиквата, кестените и нарът – трио от есенни суперхрани, които комбинират богат вкус, ценни антиоксиданти и...
още »

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар05 Януари 2014
Даниела Иванова
мммммм, добре изглежда...



Ако желаете, може да сложите линк към Джоланче със зеленчуци


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди