Начало » Супи » Рецепти за Зеленчукови супи » рецепта Чорба от червен фасул

Чорба от червен фасул

Разпечатай

от готварската книга на Димитринка Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

250 г червен фасул
1 бр. лук
2-3 зелени пиперки
5-6 чери доматки
2 чаени лъжички червен пипер
къри
черен пипер
чубрица
джоджен
девесил
сол на вкус
олио - 3 супени лъжици за варене и допълнително 4 супени лъжици за запръжка
брашно - 1 супена лъжица

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

За да може по-лесно да сварим фасула, заливаме от вечерта с вода и оставяме в хладилника цяла нощ на хладно. На другия ден изливаме водата, измиваме фасула, наливаме вода и слагаме да се вари. След 15 минути сменяме водата и слагаме да се готви, като прибавяме нарязан ситно лук, от който предварително отделяме 1 супена лъжица за запръжка. Към врящия фасул добавяме и нарязани зелени чушки. Подправяме с къри, черен пипер, чубрица, джоджен, девесил на вкус и наливаме 3 супени лъжици олио. Варим фасула докато омекне, тогава прибавяме цели чери доматки и посоляваме на вкус. След няколко минути изваждаме доматките, махаме люспата и връщаме в чорбата. Правим запръжка от олио, лук, червен пипер и брашно. Добавяме към чорбата и варим още няколко минути.


Продукти: червен фасул, лук, пиперки, чери домати, червен пипер, къри, черен пипер, чубрица, джоджен, девесил, сол, олио, брашно

Тагове: Българска кухня, Постни ястия, Вегетариански рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Чорба от фасул със свинско месо
Бобена чорба от белен боб
Боб чорба
Боб чорба - II вариант

Последни статии

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »

Любимите храни на зодия Везни

Любимите храни на зодия Везни

Представителите на зодия Везни са едни от най-здраво стъпилите хора от всички зодиакални знаци. Те са истински любители на храната, но това което най-много ги впечатлява е цялото суетене около приготвянето й.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Чорба от червен фасул


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама