Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Боб яхния

Боб яхния

Разпечатай

от готварската книга на Надя Недева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр. бял боб
1 глава лук
1 морков
олио
сол
доматено пюре (или лютеница)

За запръжката:
олио
червен пипер
2-3 с.л. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Бобът се слага в студена вода да заври. Ври 5 мин. и му се сменя водата пак със студена. Слага се да ври, добавя се нарязания лук и морков, и 2-3 щипки сол и малко олио. Когато е почти готов се добавят 2-3 с.л. лютеница. В тиган се слага олио да загрее, добавя се 2 ч.л. червен пипер, като непрекъснато се бърка. Добавят се 2 с.л. брашно, и също се разбърква, за да не загори. След това към запръжката се слага 1 черпак от боба, докато стане хомогенна смес, след това се изсипва в тенджерата и се разбърква.


Продукти: боб, лук, моркови, олио, сол, доматено пюре, лютеница, червен пипер, брашно

Тагове: Постни ястия, Българска кухня, Рецепти за Андреевден

Добави към любими рецепти Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks



Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Боб яхния


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я



реклама