Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Баница с царевично брашно

Баница с царевично брашно

Разпечатай

от готварската книга на Диана Димитрова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр. кори за баница
4 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
3/4 ч.ч. олио (непълна чаша)
1 каф.ч. царевично брашно
1 бакпулвер
400 гр. сирене
сусам
олио - за намазване на тавата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В купа разбиваме яйцата и добавяме киселото мляко, царевичното брашно, олиото и бакпулвера. В отделна купичка натрошаваме сиренето. Отваряме един лист баница и с четка го намазваме от сместа. Върху него слагаме втори лист, който също намазваме. Поставяме трети лист, който след като намажем наръсваме с натрошеното сирене. Завиваме на руло и го слагаме в намазаната с олио правоъгълна тавичка. Така правим и с останалите листи. Аз получих шест такива рула. След това разрязваме все още суровата баница на парчета по желание. Намазваме с олио и наръсваме със сусам. Печем в предварително загрята фурна до готовност


Продукти: кори за баница, яйца, кисело мляко, олио, царевично брашно, бакпулвер, сирене, сусам, олио

Тагове: Българска кухня, Рецепти за Сирни заговезни

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Баница със сирене
Баница със спанак и сирене
Баница

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Баница с царевично брашно


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама