Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Баница с тиква

Баница с тиква

Разпечатай

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет кори за баници

за плънката:
1 кг тиква
1 чаена чаша захар
2 супени лъжици галета
1 супена лъжица канела
1 чаена чаша счукани на едро орехи
1 ванилия
олио за мазане

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Тиквата се настъргва и се смесва със захарта, орехите, канелата, ванилията и галетата. Оставя се за около час да се отцеди течност. Вземат се корите две по две, намазват се с олио и се поръсват с плънката. Завиват се на руло и се поставят в намазаната с олио тава. Пече се на 180 градуса до готовност. Като се изпече, още горещата баница се залива с отцедената течност от плънката и се оставя да изстине.


Продукти: кори за баница, тиква, захар, галета, канела, орехи, ванилия, олио

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термичната обработка прави някои зеленчуците по-полезни

Термичната обработка прави някои зеленчуците по-полезни

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Яжте по-малко месо, за да не страдате от сърдечни болести

Яжте по-малко месо, за да не страдате от сърдечни болести

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »

Нестле България намалява съдържанието на сол и добавя изсушени зеленчуци, билки и подправки в своите продукти

Нестле България намалява съдържанието на сол и добавя изсушени зеленчуци, билки и подправки в своите продукти

В началото 2015 г. Нестле България представи обновената гама продукти MAGGI Малки Тайни и MAGGI Любима Супа.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (3)


Аватар28 Юни 2012
Nikolai Lukov
Идеята е колкото може да бъде по-щадяща за стомаха
Много е вкусна! Може да се приготви и със запържена плънка.
Аватар21 Март 2012
Нина Райчева
Не бих отказала едно парче :)


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Баница с тиква


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама