Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Баница с майонеза на охлювчета

Снимка 1 от рецепта за Баница с майонеза на охлювчетаСнимка 2 от рецепта за Баница с майонеза на охлювчета
1 2

Още рецепти за Баници

Рецепта за Тутманик със сирене Тутманик със сирене

Рецепта за Баница `Ники` Баница `Ники`

Рецепта за Баница с дебели кори Баница с дебели кори

Рецепта за Апетитна баница Апетитна баница

Баница с майонеза на охлювчета

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

100 г. майонеза
1 щипка сол
8 кори за баница
200 г. сирене
маргарин с масло
2 яйца
½ ч.ч прясно мляко
2/3 ч.ч кисело мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Отделяме корите. Взимаме две кори и ги слагаме една върху друга. Намазваме ги с маргарин с масло /немско/. В купичка разбиваме яйцата с киселото мляко и щипка сол много добре. С лъжица слагаме отгоре от сместа. Върху нея наръсваме със сирене. Преди това сиренето сме го натрошили с ръка в купичка. Навиваме на руло от тясната страна. Рулото го режем на 6-8 части, които приличат на охлюви. В моя случай на 7 и 8 при малка тавичка. Височината е съобразена с тази на тавичката. Намазваме тавичката с маргарина с маслото. Нареждаме плътно всички охлюви с отвора нагоре един до друг. В купичка разбиваме майонезата с прясното мляко и изливаме върху охлювчетата. Печем на 200 градуса в загрята фурна до готовност. Да ви е сладко!


Продукти: майонеза, сол, кори за баница, сирене, маргарин, яйца, прясно мляко, кисело мляко

Тагове: Българска кухня, Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Баница с майонеза
Баница с майонеза - II вариант
Баница на два реда
Баница на четири слоя

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Баница с майонеза на охлювчета


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама