Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Баница на два реда

Баница на два реда

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет кори за баница
5 яйца
300 г. сирене
1 кофичка кисело мляко
125 г. масло
олио за намазване на тавата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Вадим една кръгла, голяма тава и я мажем с олио по дъното и стените. Взимаме една кора и я набръчкваме. После се набира следваща, слага се до другата и така докато свършат. Трябва да се покрие цялата тава. Разтапяме маслото и поливаме част от него отгоре. Натрошаваме сиренето и напръскваме отгоре. На втори ред набираме кора, до нея следваща и пак друга. Т.е. прави се втори ред. Заливаме с другата половина масло и пак напръскваме със сирене. В купичка разбиваме яйцата и киселото мляко и изливаме върху баницата. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Когато се изпече баницата я покриваме с кърпа. После режем на квадрати и хапваме още топла.


Продукти: кори за баница, яйца, сирене, кисело мляко, краве масло, олио

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Баница
Баница аламинут
Баница хармоника с фанта

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Баница на два реда


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама