Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Бананова торта

Бананова торта

Разпечатай

от готварската книга на Елена Пенчева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
1 и 1/2 голям банан
3 яйца
1 ч.ч. захар
125 гр. масло
100 гр. млечен шоколад
4 с.л. прясно мляко (вода)
2 с.л. неподсладено какао
10 гр. бакпулвер
1 ч.ч. брашно

за крема:
1/2 банан
200 гр. заквасена сметана
200 гр. течен шоколад (бял и кафяв)

за украса:

50 гр. млечен шоколад

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Бананова торта

За блата: Нарязвате бананите на малки парчета, към тях добавяте яйцата и захарта и разбивате с миксер докато бананите станат на пюре. Загрявате прясното мляко (водата) в микровълнова фурна и към него добавяте начупения на малки парчета шоколад. Разбърквате до пълното разтапяне на шоколада. След това добавяте шоколада към сместа от банан, яйца и захар, като продължавате да разбивате с миксер. Добавяте разтопеното масло, какаото и брашното смесено с бакпулвера.

Готовата смес изсипвате в тавичка с размери 26 см (аз използвах форма за торта) предварително намазнена. Печете блата в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. След като блата изстине го разрязвате на две части.

Приготвяте крема като разделяте белия и черния шоколад в 2 купички. Към шоколада добавяте по 100 гр. от заквасената сметана и разбърквате добре. Така получавате един бял и един кафяв крем. Долният блат*** се намазва с кафявия крем и се редят резенчета банан, а върху горния блат се разпределя белия крем. Вече сглобената торта украсявате с настъргания шоколад. Хубаво е тортата да престои няколко часа преди да започне да се консумира, но от личен опит мога да кажа, че дори и да не е престояла е също толкова вкусна.

***Долният блат може да напоите със сок от компот ако предпочитате по-сочни торти.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Бананова торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама