Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Баклава с плънка - II вариант

Баклава с плънка - II вариант

Разпечатай

от готварската книга на Живка Андонова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет кори за баница
1 ч.ч. едро нарязани орехови ядки
1 к.ч. олио

за плънката:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 и ½ ч.ч. брашно
1 бакпулвер

за сиропа:

4 ч.ч. вода
3 ч. ч. захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Смесват се продуктите за плънката. Намазва се дъното на тава с олио. Слага се една кора, намазва се с малко олио, малко плънка и се поръсва с орехи. Така докато свършат продуктите. Баклавата се нарязва на ромбове и по разрезите се полива с топло олио. Пече се на 180 градуса. Когато е готова се изчаква да се охлади и се сиропира с топлия сироп.


Продукти: кори за баница, орехи, олио, яйца, захар, брашно, бакпулвер

Добави към любими рецепти Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Баклава с плънка


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


Ако желаете, може да сложите връзка към Баклава с плънка - II вариант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я



реклама