Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Баклава с плънка

Баклава с плънка

Разпечатай

от готварската книга на Живка Андонова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет кори за баница
5 яйца
2 ванилии
1 бакпулвер
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. нарязани орехови ядки
2 ч.ч. брашно

За сиропа:
2 ч.ч. вода
2 ч.ч. захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Яйцата се разбиват със захарта, добавят се ванилиите, брашното, смесено с бакпулвера и накрая ореховите ядки. В намазана с олио тава се подреждат половината от корите за баница, след това върху тях се сипва сместа и се покрива с останалите кори. Пече се на 200 градуса. Когато изстине се сиропира с горещия сироп.


Продукти: кори за баница, яйца, ванилия, бакпулвер, захар, орехи, брашно

Добави към любими рецепти Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks



Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар21 Януари 2012
Нина Райчева
Много вкусно!


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Баклава с плънка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я



реклама