Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Ароматно пиле с кайма

Ароматно пиле с кайма

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 средно голямо пиле
1 к ч ориз
1 глава лук
200 г кайма
черен и червен пипер
чубрица
мащерка
розмарин пресен
3 сушени сини сливи накиснати в 100 мл бяло вино
1 мандарина
50 г кашкавал
30 г топено сирене
100 г меко масло
връзка пресен магданоз
олио за намазване и запържване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В загрято олио запържваме ситно нарязания лук, добавят се каймата, ориза и подправките. Заливаме с чаша вода и варим до готовност на ориза. Сваля се от котлона и прибавяме нарязан на кубчета кашкавал и топено сирене. Отцеждат се сушените сини сливи и прибавяме в плънката.

Пилето се намазва под кожата с магданозената паста, получена от смесеното масло и ситно нарязан магданоз. Пълним пилето с плънката, върху нея поставяме и 2 резена мандарина с кората. Под крилата поставяме по една скилидка необелен чесън. Отворът се забожда с клечки за зъби. Пилето се намазва с олио и червен пипер. Поставяме в тавичка, налива се 1 ч вода с малко олио и покриваме с фолио за печене. Печем 1 час на умерена фурна. После сваляме фолиото и печем до готовност. Сервира се с резени лимон и парченца мандарини. Вкусно, ароматно и празнично !


Продукти: пиле, пилешко месо, ориз, лук, кайма, черен пипер, червен пипер, чубрица, мащерка, розмарин, сушени сини сливи, бяло вино, мандарини, кашкавал, топено сирене, краве масло, магданоз, олио

Тагове: Рецепти за Коледа, Рецепти за Нова година, Рецепти за Васильовден

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Пълнено пиле с гъби и ориз
Пълнено пиле с кестени
Пълнено пиле със заквасена сметана (Крок-пот)
Пълнено пиле със сирене

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Ароматно пиле с кайма


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама