Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Ароматна питка с гъби, маслини и червени чушки

Ароматна питка с гъби, маслини и червени чушки

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
1 кг брашно
1/2 кубче мая
1 ч.л захар
1 с.л сол
1 ч. л. оцет
3 с. л. олио
250 мл прясно мляко
250 мл топла вода
1 яйце

за плънка:
1 щипка чесън на прах
чубрица
босилек
мащерка
1 с. л. разтопено масло
2 бр печени червени чушки
10 бр маслини
5-6 бр гъби от консерва

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Ароматна питка с гъби, маслини и червени чушки

Млякото се смесва с водата (топли) и в тях се разтваря маята. Прави се кладенче в пресятото брашно, сипват се захарта, оцета, олиото, белтъка (жълтъка остава за намазване) и маята. Замесва се меко тесто, оставя се да втаса, докато удвои обема си.

През това време си направете плънката, като задушите леко нарязаните маслини, гъби и печените червени чушки, нарязани на ситно. Отделно разбъркайте в малко масло мащерка, босилек, чубрица, чесън на прах или други подправки по ваш вкус. Вземете втасалото тесто и го разточете на голяма кора. Намажете го с ароматното масло и разстелете плънката. Навийте на руло, срежете краищата и го съберете на венец. Преместете го върху хартия за печене, така ще ви е по удобно да я оформите. С ножица нарежете венеца от външната страна, но не до края.

Подреждането става така: едно парче на вътре, две остават навън, като леко ги накланяте на една страна да се захлупят. Така правите и с останалите парчета. В средата сложете отрязаните краища. Премествате в тавата, слагате върху тенджера с вряща вода да втаса, намазвате с разбит жълтък с малко прясно мляко и печете в загрята фурна на 200 гр до готовност. Извадете и намажете с масло.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Аватар23 Февруари 2013
Нина Райчева
Иска ми се да си отчупя едно голямо парче :)
Аватар18 Февруари 2013
Даниела Иванова
Добре звучи, ще пробвам да скълапя една такава пита........:)
Аватар12 Февруари 2013
Диана Димитрова
Изглежда много апетитно и със сигурност ще я направя!



Ако желаете, може да сложите линк към Ароматна питка с гъби, маслини и червени чушки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама