Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Английски коледен щолен
Английски коледен щолен
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
125 г. краве масло
1 ч.ч. захар (200 г)
2 яйца
250 мл. прясно мляко
100 г. стафиди
250 г. сушени плодове (кайсии, ананас, манго, папая и др.)
4 ч.ч. брашно (500 г.)
1 бакпулвер
1 ч.л. канела
краве масло за намазване
пудра захар за поръсване
Краве маслото и захарта се разтопяват на слаб огън. Махат се от огъня и към тях се прибавят яйцата, млякото и малко от брашното, като сместа се разбива с миксер. След това се слагат стафидите и сушените плодове, останалото брашно, бакпулверът и канелата. Сместа се разбърква хубаво с лъжица (става много гъста и трудно се бърка) и се изсипва в предварително намаслена форма за кекс.
Пече се около 60-70 минути при 200 градуса. Ако много започне да се препича отгоре, а е все още суров, допечете сладкиша само отдолу. Проверявайте дали е готов с клечка за зъби (клечката се забива в сладкиша и ако по нея не останат трохи, кексът е готов). След като се извади от фурната се намазва с масло и се поръсва с пудра захар. Опакова се в домакинско фолио.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти
Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Не знаех, че съществува и английски щолен. Мислех, че това е типичен немски сладкиш.
Ако желаете, може да сложите линк към Английски коледен щолен
От форум:
От друг сайт:
Az-gotvia .bg