Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с агнешко » рецепта Агнешко в пещ

Агнешко в пещ

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 кг. агнешко месо, нарязано на порции
3 връзки зелен лук
девесил
мащерка
черен и червен пипер
1кг брашно.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Агнешко в пещ

Месото се овкусява с подправките като уникалният вкус на ястието се придава най-вече от пресния девесил. Добавя се и зеленият лук, малко мазнина и 2 пръста вода. Тавата се "запечатва" с тесто, приготвено от брашно и вода. Поставя се в пещ и се пече на слаб огън за около 4-5 часа. Интересно е колко крехко и ароматно става месото, приготвено по този начин. За гарнитура се използва често ориз на фурна, към който са добавени дреболийките, гъби и зелен лук.


Продукти: агнешко месо, зелен лук, девесил, мащерка, черен пипер, червен пипер, брашно

Тагове: Рецепти за Великден, Рецепти за Гергьовден

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

 Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Диетологът Шон Уилкинсън твърди, че желанието за някаква храна в повечето случаи показва, че се нуждаем от отделни минерали или хранителни вещества.
още »

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Британски изследователи са доказали, че консумацията на определена храна преди лягане може да стимулира метаболизма.
още »

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (3)


Пропуснах да отбележа, че хартията трябва да се накисне в подсолена вода или да се намокри и поръси с едра сол.Целта е да не загори при печенето.
Аватар10 Април 2012
Radka Petrova
Интересна комбинация за подправките. Трябва да пробваме, защото до сега само с джоджен сме подправяли.
Тавата може да се запечата и дебела хартия-няколко пласта, като така и без да се открива месото ще придобие златиста коричка.



Ако желаете, може да сложите връзка към Агнешко в пещ


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама