Начало » Супи » Рецепти за Месни супи » рецепта Агнешка супа с девисил

Агнешка супа с девисил

Разпечатай

от готварската книга на Гергана Коджабашийска

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

100-200 гр. сварено агнешко месо
1 морков
2-3 картофа
1 зелена или червена чушка
1 глава лук
фиде
девисил
2-4 супени лъжици олио
1 яйце за застройка
сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сварете добре агнешкото месо и накълцайте на дребно. Напълнете тенджерата с вода и поставете в нея свареното и нарязано месо. Сложете 2-3 супени лъжици олио. След това нарежете на дребно лука, картофите, моркова и чушката и поставете в тенджерата да врят. След като се сварят добре /когато картофите се разчупват лесно при натиск с вилица/, поставете шепа фиде и оставете за 10-15 мин., докато омекне фидето. 1-2 минути преди да смъкнете супата от огъня поставете ситно нарязания пресен девисил. Отстранете от котлона.

Застройка:
В по-голяма купа разбийте добре едно яйце и добавете 2-3 супени лъжици студена вода. След това с черпак вземете малко от бульона на супата и сипете постепенно към яйцето като в същото време не преставате да бъркате енергично, за да не се пресече яйцето и да стане на парцали. Добавете още няколко черпака от бульона към яйцето и разбийте добре. След това яйцето с частта от бульона, който сте разбили с него прибавете към останалата супа като отново бъркате енергично. По желание може да поставите супата да поври за още минута или две, но трябва да бъркате добре, за да може застройката да стане хубава.

***Някои предпочитат да направят застройката с яйцето 5 - 10 минути след като супата е свалена от котлона. За по-голяма сигурност след като поставя яйцето винаги доварявам супата за минута-две.

***Колкото повече девисил сложите, толкова по-хубава става супата.

***По желание може да добавите черен пипер.

За любителите на лютото:
***Няколко скилидки чесън се нарязват на ситно. Поставят се в подходящ съд. Към тях се добавя щипка сол, червен пипер и няколко капки олио, разбърква се добре. Добавя се оцет. Ако обичате много люто, добавете суха люта чушка или направо подправка за шкембе - чорба, продава се по магазините. Весело похапване!


Продукти: агнешко месо, моркови, картофи, чушки, лук, фиде, девисил, олио, яйца, сол

Тагове: Рецепти за Великден, Рецепти за Гергьовден

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Агнешка супа с девисил


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама