Начало » Основни ястия » Рецепти за Омлети » рецепта Tortilla - Тортия с шунка и гъби

Tortilla - Тортия с шунка и гъби

Разпечатай

от готварската книга на Rusiana Mihaylova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг картофи
4 яйца
1 глава лук
щипка чубрица
сол и черен пипер на вкус
200 г шунка, нарязана на кубчета
100 г мариновани печурки
2-3 стръка пресен магданоз
шепа сладка царевица
олио и масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на филийки със средна дебелина. Пържат се в силно сгорещена мазнина докато омекнат леко. Отцеждат се от мазнината и се оставят настрана да се охладят малко. След като се охладят се намачкват, но не на пюре.

Разбиват се яйцата, посолява се на вкус, добавят се черен пипер и наситненият лук. Разбърква се, след което се прибавят и картофите, магданозът, царевицата, шунката и гъбките. Всичката смес се разбърква много добре. Изпича се в дълбок тиган, по възможност с незалепващо покритие, като при обръщането на тортията се използва голяма чиния, такава, че да покрие тигана, за да се обърне лесно. След като се изпече се намазва с масло и се поднася.


Продукти: картофи, яйца, лук, чубрица, сол, черен пипер, шунка, мариновани печурки, магданоз, царевица, олио, краве масло

Тагове: Мексиканска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Tortilla - Тортия с шунка и гъби


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear