Начало » Тестени изделия » Рецепти за Милинки » рецепта Милинки

Милинки

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia.bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

20 г мая (едно кубче)
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
300 мл прясно мляко
брашно
50 г. сирене
50 г. кашкавал
100 г. краве масло
1 яйце
2 с.л. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Маята се размива в 200 мл прясно мляко, прибавят се брашното, захарта и солта. Замесва се твърдо тесто. Правят се топки и се подреждат плътно една до друга в тавичка, намаслена с масло и посипана с брашно. Върху всяка топка се поставя по една бучица сирене.

Разбиват се яйцето, останалото прясно мляко (100 мл), маслото и 2 с.л. брашно. Със сместа се заливат милинките. Отгоре по желание се настъргва кашкавал. Пекат се в силна фурна.


Продукти: мая, сол, захар, прясно мляко, брашно, сирене, кашкавал, краве масло, яйца

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Италианските сиропи Fabbri

Италианските сиропи Fabbri

Декадентска, изкусителна и изпълнена с вкус и аромат, Amarena Fabbri и днес се произвежда от същите диви череши по семейната рецепта, използвана преди повече от 100 години. Amarena Fabbri е превъзходна като топинг за gelati, сладоледи, чийзкейкове и десерти, както и за приготвяне на различни ароматни блюда.
още »

5 невероятни атлета, които са вегетарианци или вегани

5 невероятни атлета, които са вегетарианци или вегани

Когато си помислите за спортист и диета, в главата ви неминуемо прииждат изображения на купища пържоли. Мисълта един професионален атлет да живее на салата ни се струва нелепа, но в случая – напълно погрешно.
още »

Храната като облекло - няколко щури идеи

Храната като облекло - няколко щури идеи

От храна могат да бъдат създадени шедьоври, достойни за модния подиум. Предлагаме ви да разгледате няколко оригинални тоалети (дрехи, обувки, бижута), направени от хранителни продукти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар21 Септември 2011
Илияна Димова
Много вкусна закуска! Брашното за заливката леко запържвам в маслото с малко сол и тогава смесвам с яйцето и прясното мляко и поливам милинките преди печене.


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Милинки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама