Начало » Хранене » 5 основни вреди на преработените храни


5 основни вреди на преработените храни

5 основни вреди на преработените храни

08 Март 2016 | БГНЕС

Всеки обича да яде. Някои повече, други по-малко, някои са запалени кулинари, други изобщо не проявяват интерес към готварското изкуство. Истината обаче е, че от храната зависи нашето здраве и пълноценен живот. Вижте няколко от основните вреди на преработените храни и решете, дали да ги употребявате.

1. Те водят до пристрастяване. Обработката им променя или премахва важни компоненти от храната, като фибри, вода и хранителни вещества, а това променя начина, по който се усвояват и асимилират в тялото си.

2. Преработените храни водят до затлъстяване. Това е така, защото в повечето от тях се съдържат мононатриев глутамат (MSG), високо-фруктозен царевичен сироп и изкуствени подсладители.

3. 70% от храните, които консумираме развалят вътрешната ни екосистема. Консумирайте повече пълнозърнести продукти, върху които полезните организми живеят.

4. Храната е в основата на проблемите с паметта, депресиите и промяната в настроението. В действителност, най-голямата концентрация на серотонин се на мира в червата, а не в мозъка. Ето защо здравето на дебелото черво може да има такова голямо влияние върху психичното ви здраве.

5. Преработените храни, могат да доведат до стерилитет. Това е така, заради липсата на достатъчни хранителни вещества и генно модифицираните съставки.

Статията е прочетена: 2831 пъти

Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks
Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази статия трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


Oще от Хранене:


реклама

реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама