Начало » Подправки » Куркума


Куркума

Куркума

27 Юни 2016 | Моника Кабаиванова

Куркума е многогодишно тревисто растение, достигащо височина до 1 метър, със силно разклонено коренище. Коренът на растението се използва както в медицината, така и в кулинарията.

Куркумата е наричана Индийски Шафран. Тя прилича на Шафрана заради тъмножълто-кафявия си цвят. Използвана е като подправка, лековита билка и текстилна боя. Куркумата се добива от коренчетата на растението куркума, които са с кафява кора и с оранжев цвят отвътре. Тази билка е с много интересен вкус и аромат. Вкусът и е пикантен, топъл и горчив, докато ароматът й е лек и напомня като на портокала и джинджифила. От куркума може да се направи и вкусен чай! Куркумата помага и при болести като акне, левкемия, синузит и други.

Рецепти с куркума

Статията е прочетена: 4440 пъти

Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks
Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази статия трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


Oще от Подправки:



реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear