Начало » Зимнина » Рецепти за Други » рецепта Бахор по Новозагорски
Бахор по Новозагорски
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
200 грама сол
1 пакетче смлян бахар
1 пакетче смлян черен пипер
1 ч.ч. суха ронена чубрица
3 бр. праз, нарязан на ситно
настъргана кора на един лимон
2 ч.ч. попарен или задушен ориз
белият дроб на прасето, нарязан на дребно
сърце, нарязано на дребно
бъбреците, нарязани на дребно
месо, нарязано на дребно /количеството е по желание/
бекон, нарязан на дребно /количеството е по желание/
дебелите набрани черва на прасето
800 грама оцет за измиване на червата
½ пакетче хлебна сода за измиване на червата
800 грама сол /ситна/ за измиване на червата
3 глави лук, нарязан на едро за измиване на червата
Изчистват се червата и се изплакват с вода и се обръщат. Слагат се в съд с 2 литра вода, 1 ч.ч. оцет, 1 ч.ч. сол и се мият /перат/. Излива се водата с оцета и солта и се измиват още два пъти така със сол и оцет, после наливаме вода 3 литра, 1 ч.ч. сол, 1 ч.ч. оцет, лукът, нарязан на едро и 1/2 пакетче хлебна сода. Червата престояват 30 минути и се изплакват обилно с вода. Във всяко черво се налива по 1 ч.ч. топла вода и се пълни с добре обърканите продукти: бекон, месо, бъбреци, сърце, бял дроб, задушеният ориз, празът на ситно, лимоновата кора, чубрицата, бахара, черния пипер и солта. Завързват се в двата края с дебел конец и се поставят в найлонова мрежа /гаца/. Изплакват се с вода и се слагат в тенжера, наливаме достатъчно вода /защото ще се вари бахора повече от два часа/. С дълъг метален шиш се надупчва бахора /пълните черва/, за да се улесни отпенването. След като се отпени може да се сложат 2-3 глави лук, обелен и резнат на четири - за да обира миризмата от червата и дима.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти
Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Бахор по Новозагорски
От форум:
От друг сайт: