Начало » Десерти » Рецепти за Парфета » рецепта Хрупкаво парфе с кисело мляко и горски плодове
Хрупкаво парфе с кисело мляко и горски плодове
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
250 мл сладкарска сметана
200 г замразени горски плодове
6 с.л. кисело мляко
за целувките:
2 белтъка
8 с.л. захар
Белтъците се разбиват със захарта, като първо се слага 1 с.л. от захарта и постепенно се прибавя останалата. Трябва да се получи гъста лепкава смес. В предварително покрита с хартия за печене тава с пош се шприцоват целувки.
Пекат се около 2 часа и половина при 100 градуса, след това се оставят да престоят около 1 час в изключена фурна.
Сметаната се разбива на сняг, постепенно се добавя киселото мляко и когато сметаната го поеме се слагат горските плодове. Изсипват се и натрошени целувките и се разбърква. Сместа се разпределя в купички и се оставя за 5-6 часа в хладилник.
Още рецепти за Парфета
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти
Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Изглежда много вкусен и освежаващ десерт!
Ако желаете, може да сложите линк към Хрупкаво парфе с кисело мляко и горски плодове
От форум:
От друг сайт:
Нина Райчева