Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Еклери
Еклери
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. вода
щипка сол
1 ч.ч. брашно
4 яйца
Продукти за крема
500 мл прясно мляко
5 с.л. брашно
1/2 ч.ч. вода
8 с.л. захар
1/2 пакетче краве масло (60 г)
3 ванилии
4 яйца
В тенджера при загрят котлон се слагат олиото, водата и солта. Когато заврят се прибавя по малко по малко брашното, като се бърка непрекъснато. Когато тестото се оформи и се отлепи от съда се маха от котлона и се оставя да изстине.
Разбиват се яйцата и постепенно се смесват с тестото.
Намазваме с масло тава или я покриваме с хартия за печене. Гребваме с лъжица от тестото и го поставяме в тавата, а по желание може тестото да се оформи с ръце като топчета (тогава еклерчетата ще имат по-хубав вид). Между всяка топка трябва да има разстояние, за да не залепнат, тъй като ще се надуят. Пекат се в предварително загрята до 200 градуса фурна (около половин час).
Приготвяне на крема
Млякото се сварява заедно със захарта. Прибавя се разтопеното краве масло. Брашното се размива с малко вода и постепенно се добавя към сместта, като непрекъснато се бърка. Прибавят се и ванилиите.
Когато поизстинат еклерите се срязват леко през половината и се пълнят с крема. Потапят се в разтопен шоколад или шоколадова глазура.
Излизат около 30 еклерчета.
Още рецепти за Други десерти
Скони с шоколад - English Scones
Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура
Мъфини с малини, къпини, касис и боровинки
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Приготвих еклерчета за закуска. Много са вкусни!
Много вкусни сладки и винаги отличен резултат! Може да се шприцоват и да се получат еклерови розички.
Ако желаете, може да сложите линк към Еклери
От форум:
От друг сайт:
Десислава Трифонова