Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Гарнитури » рецепта Пюре от лилав карфиол

Пюре от лилав карфиол

Разпечатай

от готварската книга на Silviya Kishkilova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 лилав карфиол
2с.л прясно мляко
1 с.л Масло според големината на карфиола
Чесън
сол
черен пипер
щипка захар
няколко капки лимон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пюре от лилав карфиол

Разделете карфиола на чепки и го сварете в подсолена вода. Гледайте да не го преварите, ще нагарча. Поставете сварения карфиол в блендър, заедно с подправките и маслото. Ако получената хомогенна смес е прекалено гъста, използвайте бульона от карфиола. Пюрето може да се сервира и студено към месо, поръсено с магданоз. Често добавям и крема сирене и малко лют пипер. Получава се смесица от сладко, кисело и леко пиперлив вкус. Добър апетит!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пюре от лилав карфиол


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама