Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Надупчен сладкиш с пудинг шоколад

Надупчен сладкиш с пудинг шоколад

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за кашата:
4 яйца
220 г. меко краве масло (+ за намазване)
220 г. брашно (+ за поръсване)
220 г. пудра захар
10 г. ванилова захар
10 г. бакпулвер

за крема:
500 мл. прясно мляко
пакет пудинг шоколад - 1 пакетче на Йоткер
5 с.л захар

за поръсване:
кокосови стърготини

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Надупчен сладкиш с пудинг шоколад

Оставяме настрана предварително маслото да се размекне. Яйцата също ги слагаме на стайна температура. Използвам голяма опаковка немско масло. Маслото и захарта се разбиват добре в купа с помощта на миксер. Трябва да стане кремообразна жълтеникаво бяла смес. Слагаме яйцата при маслото и захарта и разбиваме с миксера. Пресяваме брашното и го изсипваме в купата, заедно с ванилова захар и бакпулвер. Разбъркваме всичко много добре. Намазваме с масло тавичка и я набрашняваме. Изсипваме тестото и разнасяме в цялата тавичка. Заглаждаме сместа. Печем в загрята предварително фурна на 180 градуса. След като го опечем го оставяме да се охлади.

Във вече опеченият сладкиш се оформят дупки. Дупчиците правим като натискаме дръжката на тънка дървена бъркалка равномерно по повърхността. Слагаме 500 мл. прясно мляко да се загрее на котлона в тенджерка. Намаляваме котлона. В купичка слагаме съдържанието на пудинга от пакетчето, захарта и 4-5 с.л от прясното мляко и разбъркваме с лъжица. Изсипваме пудинга при млякото и разбъркваме непрекъснато, докато крема се сгъсти. Гледаме да стане гладко кремче. Още горещ готовият крем пудинг изливаме върху сладкиша. Оставя се да се охлади колкото е необходимо. Поръсваме с кокосови стърготини. Режем на правоъгълни парченца. Хапваме с хубаво кафе или капучино. Да ви е сладко! Страхотон вкус, опитайте. Рецептата е от Лора и Стоян от Бон Апети.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Надупчен сладкиш с пудинг шоколад


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама