Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Кифли от лимец и бяло брашно с пълнеж от шунка и сирене

Кифли от лимец и бяло брашно с пълнеж от шунка и сирене

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

350 г. брашно от лимец
200 г. бяло брашно
1 ч.ч кисело мляко
2 яйца
5 с.л олио
60 мл. вода
1 ч.л суха мая
1 ч.л захар
1/4 ч.л сол
1 жълтък за намазване
2 с.л олио
сирене
жарена шунка
1 щипка розмарин
сусам - за поръсване
олио за намазване на купата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кифли от лимец и бяло брашно с пълнеж от шунка и сирене

Стопляме леко водата в голяма чаша. В нея слагаме 2 с.л от брашното и сухата мая, 1 ч.л захар и разбъркваме. Оставяме настрана за 15-20 мин. да се активира, покрито с кърпа. Слагаме брашната в купа и правим дупка по средата. През това време разбиваме в друга купа яйцата с вилица и прибавете към тях киселото мляко и олиото. Разбъркваме всичко и го изсипваме при брашната. Слагаме розмарина и солта. Замесваме средно меко тесто колкото можем в купата. Прехвърляме тестото върху масата и набрашняваме повърхността му и го замесваме да стане гладко, меко и на топка. Отива около 550 гр. брашно. Омесено го слагаме в купа, намазана с мазнина и покриваме с кърпа да втаса за 40 мин. След като втаса го делим на 2 или 3 части и оформяме пак на топки. Поръсваме масата с брашно и слагаме едната топка и точим с точилка на кръг. Делим всеки кръг на 8 бр., но може и на 12 бр. триъгълника, но това зависи колко големи искаме да са кифлите. Режем сиренето на дълги парчета, като пръчици. Шунката я режем на ленти. Слагаме в кифлите шунка и сирене и навиваме. Подреждаме ги на разстояние една от друга в тава, покрита с хартия за печене. В купа разбиваме 1 жълтък и 2 с.л олио и мажем всички кифли със сместа. Поръсваме ги със сусам. Печем приготвените кифли на 180 гр. докато се изпекат.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кифли от лимец и бяло брашно с пълнеж от шунка и сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама