Начало » Супи » Рецепти за Месни супи » рецепта Супа с пилешко месо и дробчета

Супа с пилешко месо и дробчета

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 гр. пилешки дробчета
200 гр. пилешко бяло месо
1 голям картоф
1 морков
1 глава кромид лук
2 с.л. нарязани домати от консерва
1 гнездо фиде
1 с.л олио - ако е необходимо
1 с.л сух магданоз
вода
щипка сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Супа с пилешко месо и дробчета

Измиваме дробчетата и пилешкото месо с вода. Режем пилешкото на едри парчета. Сваряваме месото поотделно. Като се сварят дробчетата ги прехвърляме в чиста чиния. При вареното на месото слагаме 1 щипка сол. След като се свари го накъсваме на малки парченца. Свареното месо го слагаме и него при дробчетата. Прецеждаме бульона при вареното на пилето. Слагаме го в чиста тенджера. Слагаме на котлона. Подправяме с щипка сол при необходимост. Добавяме 1 с.л олио, ако е нужно. В случая не сложих, защото е домашно и по-мазно месо. Обелваме моркова. Нарязваме го на ситно. Лукът го почистваме, измиваме и нарязваме също на ситно. Слагаме зеленчуците в бульона. След като кипне слагаме доматите около 2 с.л нарязани от консерва. Оставяме да поври. Обелваме картофа - голям и го режем на малки кубченца. Слагаме ги в тенджерата. Добавяме дробчетата и пилешкото месо. Оставяме да поври. Към края на варенето слагаме фидето. Подправяме със сушен магданоз. След като е готова сваляме от котлона. Сипваме още гореща.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Супа с пилешко месо и дробчета


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама