Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Големи банички с масло и сирене

Големи банички с масло и сирене

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

8 листа кори за баница
25 г. масло
1 с.л. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
180 - 200 г. домашно сирене
3 яйца
200 г. кисело мляко
1 с.л. олио
сусам

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Големи банички с масло и сирене

Разгъваме корите. Разполагаме ги с по-тясната част към нас. Натрошаваме сиренето. Ползвах твърдо домашно сирене. Отделяме две яйца и един белтък. Разбиваме ги с вилица с 1 щипка сол. Жълтъкът го отделяме в купичка и му добавяме 1 с.л олио и го разбиваме също. Ще го използваме за намазване на вече направените банички. Към сместа с яйцата добавяме киселото мляко. В 1 с.л брашно слагаме бакпулвера и разбъркваме. Добавяме го към яйцата и киселото мляко и пак разбъркваме. С лъжица слагаме от сместа върху две кори. Слагаме от кашата върху цялата кора. Отгоре пръскаме сирене. Двата края ги подвиваме навътре около пръст и навиваме като руло. Правим го за да станат цели дълги и големи банички и за да не изтече сместа. Слагаме рулото в тава застлана с хартия за печене. Така процедираме и другите две кори. Навиваме двете големи дълги банички. Намазваме ги с жълтъчената смес и поръсваме със сусам. Нарязваме маслото. Малки парченца масло слагаме върху баничките. Вземаме две кори, нанасяме от сместа с яйцата, брашното, бакпулвера и киселото мляко. Поръсваме със сиренето. Сгъваме на две от ляво на дясно. Получава се дълга половина кора. Взимаме края в ляво и подгъваме под ъгъл в дясно, после нагоре и докато стане цял триъгълник. Така правим и с другите две кори. Получават се две дълги банички и два големи триъгълника. Мажем и тях с жълтъчената смес и поръсваме със сусам. Отгоре разпределяме малки парченца масло. Печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност. Трябва да се изпекат добре.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Големи банички с масло и сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама