Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Пай Мортийс
Пай Мортийс
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 гр. тесто (в моя случай готово тесто за пица от магазина)
1 голяма зелена чушка
1 люта чушка
2 големи глави лук
200 мл. вода
500 гр. кайма
2 яйца
доматено пюре
олио на вкус
1 ч.л. червен пипер
2 щипки босилек
2 щипки чубрица
1 щипка мащерка
2 щипки черен пипер
сол на вкус
Лукът и чушката се нарязват на едри ленти и се задушават с каймата докато омекнат и започнат леко да загарят. След това се добавя водата и няколко лъжици доматено пюре, целта е да се получи гъст сос. Добавят се червения пипер, босилека, чубрицата, мащерката, солта и черния пипер и се разбърква всичко още десетина минути на слаб огън. Ако консистенцията много се сгъсти може да се добави в малко вода.
Нарязвате на шайби лютата чушка, за да я наредите както си прецените по сместа, която ще изсипете в кошничката от тесто. Аз лично предпочитам половината да е люта, другата да не е, затова и разпределям чушката само по едната половина.
За тестото: Разделяте тестото на 2 части, като едната ще ползвате за капак, с който да покриете всичко в тавата - тази част трябва да е по-малката. С другата част ще оформите кошничка, както описвам по-долу. Тавата се намазва с олио и малко брашно, оформя се кошничка от тесто по формата на самата тава. Постарайте се така да разпределите тестото, че да ви остане малко повечко по краищата. Сместа се изсипва в кошничката, която сте направили. След това с останалата част от тестото (това, което сте запазили за капак) покривате и с тази част, която се постарахте да оставите в повече по краищата, затваряте пая. Накрая печете във фурната, като в последните няколко минути изкарвате и намазвате с жълтъците от двете яйца (хахах как звучи само). Имайте в предвид, че при мен много бързо се сготви, а тогава бях с някаква скапана печка, затова гледайте да не го прегорите.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
интересно ...
Ако желаете, може да сложите линк към Пай Мортийс
От форум:
От друг сайт:
Веселина Константинова