Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Банички с ябълки, стафиди и фурми
Банички с ябълки, стафиди и фурми
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
100 мл вода
150 гр. краве масло
150 гр. захар
100 гр. галета
100 гр. стафиди
15 бр. фурми
1 ч.л. канела на прах
3 бр. ябълки
400 гр. кори за баница
Стафидите се накисват във вода, за да поомекнат. Ябълките и фурмите се нарязват на дребно. Слага се всичко в тенджерка на котлона с малко масло, канелата и водата и се задушава под капак за 10 мин. Добавя се захарта и се бърка до получаването на смес с цвета на карамел. Маха се от котлона и се прибавя галета, докато сместа стане гъста. Оставя се да изстине.
Взимат се две кори и между тях се намазва с масло. Загъва се по дължина на половина, за да се получи правоъгълник и отново се намазва с масло. По дължина се слага от плънката, като се оставя два пръста разстояние от началото на кората. Завива се отгоре и се навива като пакетче. В тава с хартия за печене се редят баничките и се пече на 180 градуса до зачервяване. Отгоре се поръсват с пудра захар.
Още рецепти за Баници
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Банички с ябълки, стафиди и фурми
От форум:
От друг сайт: