Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със заешко месо » рецепта Специалитет със заешко месо

Специалитет със заешко месо

Разпечатай

от готварската книга на Живка Андонова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

600 гр. заешко месо
1 чаена чаша ориз
2-3 глави лук
2-3 скилидки чесън
1 зелена чушка (сурова)
1 домат (без семки)
2 печени чушки червени
15 маслини без костилки
1 връзка магданоз
3 суп. л. олио
сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Специалитет със заешко месо

Нарязаното заешко месо се изпържва до зачервяване и се изважда. Нарязаният лук, чесън и зелена чушка се запържват 10 минути, прибавя се оризът и се пържи още 3-4 минути да побелее ориза, прибавят се 2 чаши вода, посолява се на вкус. Всичко това се изсипва в тавичка и отгоре се нарежда месото. Пече се на 200 градуса за около 25 минути. Тавичката се изважда от фурната, изважда се месото и към сместа в тавата се прибавя 1 домат, на който се премахват семките нарязан на ситно, печените пиперки, маслини и магданоз също нарязани на ситно. Разбърква се. Нарежда се месото и се пече още 5 минути.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Супер!



Ако желаете, може да сложите линк към Специалитет със заешко месо


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама