Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Печен свински черен дроб с чуден сос
Печен свински черен дроб с чуден сос
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1,5-2 кг. свински черен дроб
50-100 гр.брашно
50 гр.свинска или гъша мас
сол
млян черен пипер
чубрица
риган
кимион-млян
червен пипер
500-600 мл.гореща вода
1 глава чесън
оцет на вкус
Свинският черен дроб се нарязва на парчета с големина на длан, които надлъжно също се режат, за да бъдат дебели около 1,5 см. Брашното, солта и всички сухи подправки се смесват и в тази смес се овалват едно по едно парчетата дроб.
Оваляните в подправките парчета се подреждат много плътно едно до друго в намазана с маста тавичка. Когато тавичката се напълни, се сипва горещата вода и се слага да се пече в загрята на 200 градуса фурна. Щом се зачерви от едната страна се обръща да се зачерви от другата. Когато черният дроб е изпечен се нарязва на хапки и се разбърква хубаво със соса, който се е образувал при готвенето.
Чесънът се счуква, добавят се сол и оцет и се прибавя в тавата. Всичко се обърква хубаво. Ястието се консумира топло.
Още рецепти за Ястия със свинско месо
Свински вратни пържоли на фурна
Нахут с испанско чорисо и кокали
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Печен свински черен дроб с чуден сос
От форум:
От друг сайт: