Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Лазаня с два вида сос
Лазаня с два вида сос
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
200 г. кашкавал за поръсване
1 кутия кори за лазаня
Бешамелов сос:
500 мл прясно мляко
3 с.л. брашно с връх
1 ч.л. сол
Доматен сос:
1 глава лук
3 скилидки чесън
200 г. гъби
500 мл доматен сок
500 г. кайма
4 с.л. олио
1 ч.л. сол
риган
босилек
черен пипер
Съставките за бешамеловия сос се разбиват добре и се слагат на котлона. От време на време се разбива с тел, за да не стане на топчета. След като се посгъсти, сосът се маха от котлона. За доматения сос - в загрятото олио се запържват ситно нарязаните лук и чесън. Прибавят се гъбите. След около 5 минути се добавя каймата. Всичко се разбърква няколко пъти, след което се слагат и останалите продукти. Щом кипне, се отстранява от котлона. В подходяща тава се сипва първо малко от червения сос. Редят се 1 ред кори. Поливат се с белия сос, пак ред кори, доматен сос и т.н докато свършат продуктите и накрая кори, които се заливат с останалия бешамел. Лазанята се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна приблизително 40 минути. Изважда се и се поръсва с настъргания кашкавал. Отново се слага във фурната и се допича още десетина минути.
Още рецепти за Ястия с мляно месо
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Тази лазаня е много вкусна, изпробвах я!
Изглежда много апетитно!
Ако желаете, може да сложите линк към Лазаня с два вида сос
От форум:
От друг сайт:
Анелия Терзиева