Начало » Предястия » Рецепти за Студени предястия » рецепта Панирани патладжани

Панирани патладжани

Разпечатай

от готварската книга на Диана Димитрова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 патладжана
1 яйце
1/2 ч.ч. вода
сол
брашно
копър
1 глава чесън
2 с.л. оцет
олио за пържене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Панирани патладжани

Нарязваме патладжаните на шайби, посоляваме ги и ги оставяме да се отцедят от водата, която са пуснали. Разбиваме яйцето, водата, малко сол и брашно до нужната гъстота за панировка. Топим парчетата патладжан в брашно, след това в панировката и ги пържим до златисто.

Нареждат се в чиния или плитка купа. Правим заливка от оцета, скълцания чесън, нарязаният копър и 2 с.л. олио. Заливаме панираните патладжани със сместа.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар02 Февруари 2013
Владимир Петровски
Винаги панирам патладжана като го осолявам и оставям 30 мин да се отцеди от горчивата вода. След това го овалвам в брашно, яйце и галета, подправена с вегета или риган. Пържа на силен огън като обръщам от всички страни просто колкото да се запечата.
Много са вкусни!



Ако желаете, може да сложите линк към Панирани патладжани


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама